![]() |
|
|||||||
| Slovakia NF Forum for CCA Slovakia (The Correspondence Chess Association of the Slovak Republic) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
už poslená vec a mlčím. Z praktických hier sa neterbea obávať /nekriticky/ preberať varianty. Je to potom o nervoch. Táto partia je toho príkladom aj keď biely nevyhral. Možno v druhej divočine to bude ináč ?
Alexander |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
![]() Drahoš M. |
|
|
|||
|
|||
|
Drahoš ďakujem za povzbudenie. Bude to ešte dlhá púť, ale v ostrej pozícii sa človek nesmie báť, lebo ako by už prehral. Hral som už s mnohými dobrými hráčmi, ale tento je poriadna hužva :-))
Alexander |
|
|
||||
|
||||
|
Výsledok v poradí 2. a 3.:
Husák, Dr. Ján - Gould, I. C. ˝-˝ Gould, I. C. - Husák, Dr. Ján ˝-˝ Janko, blahoželám! Celkom stav zápasu ENG - SVK 1˝-1˝ |
|
|
||||
|
||||
|
Výsledok v poradí 4.:
Overton, David J. - Horvath, Alexander ˝-˝ Alexi, blahoželám! Celkom stav zápasu ENG - SVK 2-2 |
|
|
|||
|
|||
|
Ďakujem Ivan. Vrátil som Overtonovi nevyhratie bielymi. Už mu asi tiež nervy zahrali, lebo ponúkol remízu, po mojej obetovanej figúre, čo by som dobral po pár ťahoch. Keď som robil DB pre záujemcov, tak som si všimol, že si dali záležať a postavili kvalitný tím. Prehrali s čechmi, tak už nechceli nič angličania podceniť. My však slabý tím tiež nemáme výsledok bude otvorený.
Alexander |
|
|
|||
|
|||
|
Ani tomu nemôžem uveriť. Prehral som si teraz hru Igora Frátriča - Perenyiho Attack a musím uznať, že to zahral brilantne. Bravo. Neviem ako sme sa k Perenyiho Attacku všetci nejako dostali, ale je to tým, že je to klon Keres Attacku, ktorý je agresívny a bodujúci. Každopádne sa hlboko skláňam nad touto hrou.
Alexander |
|
|
|||
|
|||
|
P.S. Takto nejako si predstavujem priateľské zápasy. Uvolnená atmosféra. Každý hrá, čo vie a výsledok buď bude, alebo nebude, ale zásadné je, že naši hráći získavajú skúsenosti, padá strach zo súpera akéhokoľvek mena. Všetci sú víťazi. ELO hore, dole. Nie je až tak podstatné. Tituly je iná káva. To je tvrdá kalkulácia, tam všetci chcú to isté :-))
Alexander |
|
|
|||
|
|||
|
V obidvoch partiách som prijal remízu, vedieme o 10 bodov.
Drahoš |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|