![]() |
|
|||||||
| Slovakia NF Forum for CCA Slovakia (The Correspondence Chess Association of the Slovak Republic) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Vážení priatelia, dostali sme ponuku na priateľský zápas s Anglickom. Hrať sa bude na serveri 50 dní na 10 ťahov, na 20 šachovniciach (v prípade záujmu aj na viacerých), začiatok v decembri 2008. Záujemcovia s ľubovoľným elom hláste sa mi na helbich@develop.sk, definitívnu zostavu schváli Rada.
|
|
|
||||
|
||||
|
Aktuálna zostava:
1 Horvath, Alexander 2474 2 Rákay, Mgr. Kvetoslav 2471 3 Wurschner, Ing. Miroslav 2401 4 Miciak, Ing. Emanuel 2356 5 Mego, Ing. Peter 2329 6 Kubaský, Alojz 2279 7 Gábris, Vladimír 2216 8 Cacko, Ing. Jozef 2183 9 Duben, Igor 2079 10 Jurco, Jan 2015 11 Husák, Dr. Ján 1846 12 Vlcek, Milan 0 13 Zatko, Gregor 0 Prihláste sa, ešte je 7 voľných miest! |
|
|
|||
|
|||
|
Dakujem za nenominovanie na zapas s Anglickom prihlasil som sa a nie som v zostave.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Vážený priateľ, vzhľadom k tomu, že náš súper, nenominoval do zápasu kvalitných špičkových hráčov, rozhodol som sa zbytočne Vás nenavrhnúť do zápasu so súperom o 150-200 ELO nižším. Vašu prihlášku budem evidovať naďalej a v prípade ďalšieho priateľského zápasu Vás navrhnem na nomináciu v prípade kvalitného súpera. Ďakujem Vám za ochotu reprezentovať Slovensko! Prajem Vám v osobnom a športovom živote všetko najlepšie. -- S pozdravom Ing. Ivan Čipka ivancipka@gmail.com |
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
v tomto momente je to uz jedno ale poprosil by som nerobte to dvojmo potom je chaos
prihlasoval som sa tu http://www.korsach.sk/ na ten email helbich@develop.sk. Dostal som potvrdenie mojej prihlasky. Od p. Cipku som nedostal ziaden email. Dakujem za pozornost. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
roque, Tvoja prihláška mi pravdepodobne nebola preposlaná. Prosím kontaktuj ma mailom na adrese ivancipka@gmail.com aby som Ťa pre budúci priateľský zápas mal v evidencii. Ďakujem! Ivan Čipka |
|
|
||||
|
||||
|
Prvý výsledok:
Horvath, Alexander - Overton, David J. ˝-˝ Alexi, blahoželám! Celkom stav zápasu ENG - SVK ˝-˝ |
|
|
|||
|
|||
|
Ďakujem Ivan aj keď bielymi sa má vyhrávať. Overton je anglický bodovač za repre. Má pekné výsledky. Partia boila super ostrá - Perényiho útok. Druhá je tiež sado-maso. Z mierumilovnej symetrickej anglickej sa vykľula dobrá divočina. Dúfam, že s dobrým koncom. Vo finále ME ho nasadili tuśím na 5.dosku. U nás s Povchaničom. Daniel sa nudiť nebude :-))
zdraví Alexander. |
|
|
|||
|
|||
|
ešte pár poznámok, ktoré by mohli nepozornému čitateľovi uniknúť. Perényiho útok bol doteraz v KŠ neznámy, lebo bol založený na praktických GM hrách, kde hrajú aj nervy na tie pozície. Napriek tomu sa to zahralo cca viac ako 200x na tejto úrovni. Zaujímavé je, že enginy vrátane Rybky a ostatných môžete vyškrtnúť z pomocníkov. Nechápu celú situáciu a obetovať 2 figúry nemôžu zatiaľ pochopiť. Čierny musí hrať presne ako hodinky v extrémnej pozícii. Ak nemá dostatočnú DB je hotový. Dáma uchmatne jednu figúrku a je koniec. Overton to hral presne. Preto sa zatiaľ Perényiho útok nedá zarátať do KŠ repertoáru štandartne. Ak je rozdiel kvality hráčov / čierny má menšie ELO o 100 /, tak to zahájenie doporučujem. Každopádne práve v priateľských zápasoch nie je zlé otestovať vlastné hranice. Preto tie zápasy sú pre všetkých. Dopad na ELO ma v tomto prípade nezaujíma :-))
Alexander |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|