![]() |
|
|||||||
| Slovakia NF Forum for CCA Slovakia (The Correspondence Chess Association of the Slovak Republic) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Vážení priatelia,
ako vidíte tvorca databáz /ďalej DB/ nemá pokoj, kým nespraví novú verziu DB :-)). To je taká choroba, čo nedá spať. V tejto verzii je viacero noviniek. Vyžiadali si ích užívatelia svojími reakciami. V prvom rade bola požiadavka na špecializovanú KŠ DB. Na trhu ich je viacero, ale ani jedna nespĺňala moje požiadavky. KŠ DB od fy CA je malá. Corr DB od CB zase málo kvalitná a málo aktualizovaná. Ostatné DB boli skorej chaosom z rôznych portálov s nickmi atď.. Táto DB je aktuálna a nachádzajú sa tam mnohé hry, ktoré v iných DB nie sú. Pomerne dobre je zmapovaná napr. Kuba, veľký dôraz je na nemecké KŠ súťaže atď.. Čerešna na torte je DB z finale MS v KŠ. Dosť prácne som ich vydoloval z jedného neznámeho servera. Osobitná kategória, ktorá naberá na obrátkach je Free style šach. Počítačová DB je skorej pre tých, čo chcú mať obrovskú DB, kde je všetko. Môžu ju pripojiť k hlavnej DB. Portálová DB je viacmenej nemecká, lebo obsahuje hry, kde väčšina súperov hrá pod svojím menom. Sú tam aj známi KŠ hráči. Dúfam, že Vás kolekcia databáz zaujme a ten, koho niečo špecifické zaujíma , môže sa opýtať cez toto DF. Alexander Horváth |
|
|
||||
|
||||
|
Prekvapilo ma, že nikto nemá záujem sa vyjadriť k databáze. Zdá sa Vám, že nemá význam ju používať alebo je príliš drahá alebo Vám stačia staršie a menšie databázy? Keďže táto oblasť šachu, ktorú pokladám za veľmi dôležitú pre úspešnú korešpondenčnú hru ma veľmi zaujíma, rád by som poznal Vaše názory a skúsenosti. Ja si myslím, že tak kvalitne spracovaná a zároveň taká veľká databáza nemá vo svete obdobu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Šachoví priatelia,
práve som nahral do e-shopu update OM KŠ DB nových cca 150 tis. KŠ hier. Majitelia doterajších verzií budú oslovení. Alexander Horváth |
|
|
|||
|
|||
|
Slovenskí, šachoví prtiatelia,
Je to nasposledy, kedy šachové súbory budú distribuované, cez slovenský e-shop. Posledná možnosť. Náš trh je malý aj s českým dokopy. Preto prejdem na stránku www.openingmaster.com, kde budú zverejňovené nsjnovšie komentované hry zadarmo a kedy to bude naozajstný WEB 2.0 šachový portál pre všetkjých. Veľmi sa na to teším. Bude to fungovať cca za pol roka ale FULL. Nová OM DB je cez 5,3 M hier. Ber-neber ! Ja som takto pripravený na zápas ČR-SR, ale aj na GMN/ICCFportál. /Tá istá DB/ Alexander P.S. Nový Opening Master má viac ako 5,3 M hier. |
|
|
|||
|
|||
|
Vážení priatelia,
aby údaje boli čo najaktuálnejšie, tak som poslal do e-shopu súbor Last minute, ktorý obsahuje novembrové a decembrové údaje, ktoré boli k dispozícii. Je tam viacero zaujímavých turnajov a celkový počet hier je 11 tisíc. Príjemné sviatky želá Alexander Horváth |
|
|
|||
|
|||
|
Vážení priatelia,
vyýoj databázy trvá roky Ak nechcete byť šachista pasívnym človekom a kupovať skoro to iste kažďý rok Známe firmy propagujú každoročne svoje . Čo vlastne nie je vynález. Konsolidovaná zbierka údajov o ktoré sa "ja" môžem oprieť je k dispozícii /na základe veľkého počtu zdrojov/ . Preto som túto propagoval pomocou e-shopu. Predpokladám , že vo svete bude väčší záujem a preto prechádzam na www.openingmaster.com. Doména je umiestnená v USA a preto sa celá budúcnosť mení. Všetci, čo kúpili produkt, tak majú moju plnú podporuu. s pozdravom Šaňo ahorvath@chello.sk p.s. kto sa chce pozrieť ako mačky hrajú sicílku, tak nech sa páči na webe : www.openingmaster.com |
|
|
||||
|
||||
|
Šaňo dík za stránku už som sa registroval
|
|
|
||||
|
||||
|
Ahoj Alexi,
registroval som sa na stránku, ale ešte som nedostal verifikačný mail. Koľko trvá doručenie verifikačného mailu? Alebo tát registrácia bude aktuálna až po tom 1/2 roku? |
|
|
|||
|
|||
|
Priatelia,
Tí, čo vyvíjate stranky viete o čom budem hovoriť. Sú 2 možnosti : 1/ vyvýjať na lokále a nakoniec uploadovať stránku. 2/ vyvýjať rovno na serveri a nakoniec má človek menej problémov ako to tam bude vyzerať, lebo to je hneď viditeľné na nete. Podľa rady môjho syna s ktorým to spolu vyvýjame sme zvolili on-line vývoj. Keby ste nevedeli adresu, tak o tom ani neviete, až po nejakej kampani. Keďže sa cítim ako mušketier, tak také prkotiny ma nezaujímajú a nech sa každý díva / kto chce/ ako sa to tvorí. Koniec bude do 2 mesiacov. Je to ale škola pre ľudí, čo nič také nikdy nevideli. Sú tam aj šachové vtipné videá a tak to bude aj naďalej. Žiadna sucharina. Má to jeden háčik=angličtina. Nuž ale musí prestať tá hlúposť nášho národa, čo nevie ani základné slová. V medzinárodnom KŠ to stačí, tak aj tu sa učte ! Dnes som Janovi Helbichovi odovzdal posledý set databáz. Ten bude prvý na nete. Sú tam malé zmeny, pre tých čo DB vlastnia, ale nepodstatné ! Aktuálna DB k 11.12.07 pozdravuje Vás Alexander |
|
|
|||
|
|||
|
P.S. ešte som zabudol :-((. Kedysi v DF šachy.sk prebiehala siahodĺha diskúsia s g3g6 /J.Dufekom/ o databázach Tam sa ukázalo, že mnohí majú celú varietu názorov a dopytov, ktoré sa mnohokrát v "odbornej" diskúsii neopovážili vysloviť. Ak máte priania, aby raz navždy ste dostali vysvetlenia, tak si dám tu prácu a odpoviem v slovenčine. Na stránke sa určite objaví aj takéto menu. Začnite cvičiť angličtinu a napíšte to akoaľvek. Tým prestáva strach z chýb. Ten druhý Vás VŽDY POCHOPÍ !!!!!!!!!!!
Alexander |
![]() |
| Bookmarks |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|